לכתוב, ללמוד למבחן ביום חמישי, להכין ארוחת ערב, בעצם גם צהריים למחר, לכתוב לעורך הערות על התכנית לשבוע הבא, ללמוד למבחן ביום שני הבא, להגיש שלוש עבודות, לכתוב סקירה על כמה אפליקציות חדשות.
הולכים לאיבוד? גם אני, והשבוע רק התחיל. מזל שכאשר רשימת המשימות מתארכת עד לכדי בלתי-אפשרית, ישנן האפליקציות לסמארטפונים שיעמדו לעזרנו ויסייעו לארגן את הזמן בצורה היעילה ביותר.
ההיפסטרית – Clear
מחיר להורדה: 1.99$ – מפתח: Realmac – להורדה לאייפון
כמה מילים כבר נשפכו על אפליקציית האייפון החדשה הזו, שמובילה כרגע בהורדות לתחומה ובאופן כללי עושה הרבה רעש. מדובר באפליקציית רשימת משימות מרהיבה, שמנצלת היטב את כל היתרונות הגלומים במסך המגע ובטכנולוגיה התפוחית. כך למשל על-ידי גרירה פשוטה תוכלו לשנות את חשיבות המשימות, על-ידי כיווץ האצבעות תעברו בין מסכים, ועוד ועוד.
היתרונות: יפהפה, פשוט יפהפה. בנוסף, האפליקציה נוחה מאוד למשתמשים ומציגה את כל המשימות, מחולקות לרשימות שונות, בצורה מאוד נוחה.
החסרונות: אין אפשרות להתרעות מובנות; אין אפשרות לתזמן משימות; אין אפשרות לייצא את הרשימות לשום ממשק אחר או לבצע סנכרון.
היפיופה – ABC Notes
מחיר להורדה: 2.99$ – מפתח: Alsedi – להורדה לאייפון
זוכרים את לוחות השעם שהיו תלויים במשרדים הגדולים בתכניות הטלוויזיה של שנות ה-90? אותו דבר. האפליקציה החביבה הזו מדמה בעצם לוחות, עליהם ניתן להציב פתקים עם הערות. ניתן ליצור 15 לוחות כאלה, בעיצוב שונה, כך שלמעשה מדובר במעין 15 אזורים נושאיים שונים עמם ניתן לעבוד. מבדיקה שערכנו, זה לא כל-כך יעיל ככלי לניהול משימות, אבל בהחלט מומלץ לסופרים או לתסריטאים הבונים כמה קווי עלילה או דמויות.
היתרונות: ממשק יפהפה וקל לשימוש; הרעיון של לוחות שעם באייפון הוא נוסטלגי ומקסים; ניתן לייצא למייל פתק או לוח שלם ויש אפשרות סנכרון.
החסרונות: היישור לימין לא עובד כראוי כך שהאפליקציה אינה מותאמת לדוברי עברית; אין התרעות; אין אפשרות לתזמן משימות; המפתחים מבטיחים אפשרות לרשימת סימון, אך חרף ניסיונותינו הרבים לא הצלחנו ליצור אחת.
היקרה והמסורבלת – My Life Organized
מחיר להורדה לאייפון: 9.99$, חינם למשתמשי אנדרואיד – מפתח – Andrey Tkachuk; הורדה לאייפון; הורדה לאנדרואיד
האפליקציה הזו, שעובדת על כל פלטפורמה סלולארית חכמה שתוכלו לדמיין, כמו גם במחשב האישי, מכילה כל מה שיכולתם לדמיין שתעשה אפליקציית ניהול משימות. ואם זה לא מספיק, היא יודעת לתקשר גם עם אפליקציות אחרות בנושא שכבר היו מותקנות אצלכם בעבר. האפליקציה הזו מנהלת משימות, מטרות, פרוייקטים, יעדים – חוץ מכביסה היא באמת עושה הכול. וכמובן – היא מציעה סנכרון מלא לכל דבר אפשרי.
הבעיה העיקרית? מרוב עצים לא רואים את היער. כדי לתזמן משימה פשוטה שהבוס בדיוק הטיל עליי, נזקקתי ל-10 דקות שלמות, וגם זה רק אחרי שהבנתי איך כל זה עובד. בעיה מרכזית נוספת היא שהמערכת עובדת הפוך מבחינה אינטואיטיבית. זאת אומרת שקודם כל כותבים את הטקסט, נניח "להכין כתבה לניוזגיק", ורק אחר כך קובעים מה זה: משימה, מטרה, פרוייקט, רשימה והיד עוד נטויה.
יתרונות: מכילה הכול מכל וכל; סנכרון מלא; כשמה, מאפשרת ארגון מלא של החיים.
חסרונות: ממשק מאוד לא מזמין ונוח; תפעול מסורבל; סנכרון למחשב האישי דורש התקנה של תוכנה מתאימה, מחירה מעל ל-45$.
הממזרית – Seize the Day
חינם למשתמשי אייפון – המפתח: Functional Delight – הורדה לאייפון
האפליקציה הזו היא קטנה וממזרית, פשוט כך. עם ממשק אפרורי אומנם, אך פשוט וידידותי להפעלה, היא מאפשרת ליצור משימות, לתזמן אותן, להוסיף תגים והערות, וגם להגדיר תזכורות קבועות במקרה של משימה שבועית, חודשית וכ"ו. כל זאת, כשהפילוח העיקרי הוא תאריכי. בנוסף, היא מציעה סנכרון מלא לגוגל, מה שאומר שהיא יודעת להתלבש על לוח השנה שלכם, עם כל הקשור לכך. אין לה שום בעיה לעבוד בעברית, שזה גם יתרון לא קטן.
יתרונות: עושה בדיוק את מה שצריך; חינם אין כסף.
חסרונות: הממשק אפרורי משהו; אומנם יש תגיות ואפשרות לחפש לפיהן, אך אין חלוקה לשלבים (למשל משימה בתוך רשימה).